De Nationale Kunstles Bon

Aanbevelingen

Artikel over de Nationale Kunstlesbon in het bondsblad (jaargang 93 nummer 1-2012) van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (NTB) 

 Klik hier om de pdf te openen

 

Prachtig idee die Nationale Kunstlesbon. Ik merk dat familieleden en vrienden elkaar helpen door voor hun kinderen (ook voor oma!) deze bonnen te kopen als een soort "familiesubsidie" om het jaarlijkse lesgeld van b.v. de muziekschool (mee) te betalen. Vooral als je meer kinderen hebt kan dit, met terugtredende gemeentesubsidies een grote slok op een borrel schelen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Frans van der Kroft
Trompetdocent bij de Muziekschool Amsterdam.
 
 
Het is belangrijk dat (jonge) mensen in aanraking komen met kunst. De gevarieerdheid van kunst-disciplines maakt het mogelijk dat iedereen zijn of haar behoefte en interessen kan realiseren: muziek (instrumenten en zang), dans, fotografie, schilderkunst, literatuur. Kunst is belangrijk voor de cognitieve en emotionele ontwikkeling, brengt beoefenaars in contact met cultuur, of dat nu cultuur met een grote of kleine c is, en schept een band tussen mensen. Genieten en beoefenen van kunst is gewoon ook fijn om te doen. Sommigen genieten vooral receptief van kunst, anderen doen dat door zelf kunst te maken en weer anderen doen beide. Er zijn verschillende mogelijkheden om cultuureducatie te aan te bieden, bijvoorbeeld via scholen of via buitenschoolse kanalen. Hieraan is nu een belangrijk middel toegevoegd: de Nationale Kunstlesbon, een nieuw en vernieuwend initiatief. De NKLB stelt mensen in staat gemakkelijk iemand in hun omgeving een mooi en waardevol cadeau te doen, het laten volgen van lessen in een kunstdiscipline naar eigen keuze. Het begrip Nationale Kunstlesbon verdient het gauw een vertrouwd begrip worden.
 
Prof. dr. Dick Schram
 

Het schrijversvak

Niet ieder mens schildert, maakt muziek of doet aan ballet dansen. Maar iedereen schrijft. Op school schrijven we opstellen en scripties, op het werk zakelijke berichten en andere stukken, tijdens de vakantie gezellige kaartjes. In die zin hoeven we schrijven niet te leren.

            Toch is schrijven een echt vak. Het schrijven van romans, korte verhalen, toneelstukken en gedichten, dat kan je niet zomaar - Dit is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat je het wel kan leren. Door, in de eerste plaats, domweg veel te oefenen en, in de tweede plaats, je werk van commentaar te laten voorzien. Dat laatste kan op een schrijfcursus. Je kunt gewoon ‘schrijfles’ nemen, net als pianoles of schilderles. En… wie weet, blijk je een groot talent te hebben een talent dat zich verrassend weet te ontwikkelen!

Simon Burgers (samen met dochter Laura Burgers auteur van "Copycat")

De Nationale Kunstlesbon!
Wat een goed idee om iemand een cadeaubon te geven waarmee kennisgemaakt kan worden met kunst door een les of workshop cadeau te doen.
Wat een origineel verjaardagscadeau !
Echt een keer proberen !

Chiel Meijering (componist)

 

 

 
 

Kado geven!

Geef een schilderworkshop of balletlessen  cadeau. Geef de Nationale Kunstlesbon!

BESTEL DE BON

Verzilveren

Hier kunt u als docent de bon verzilveren

BON VERZILVEREN

Deelnemers

Ook bij deze lesaanbieders kunt u met de bon betalen. kunstdocenten kunnen zich hier inschrijven

BEKIJK DE DEELNEMERS

Algemene voorwaarden | Privacy Policy | © Alle rechten voorbehouden De Nationale Kunstles Bon